Pages

Thursday, 5 December 2013

Meeting my friend


Ho ho ho... seharian aku berjalan hari ni. Walaupun aku letih, but I'm happy.


Today, I met my friend... more like my old best friend. Sudah plan pun awal-awal lagi. We studied together in UiTM Shah Alam and spent the whole 3 years together until graduated in 2011.


>> free time <<

ni masa zaman remaja dulu...

After two years, she came to Sabah... on vacation. And of course, I am willing and gladly sambut dia. Dia kan orang jauh!!! Kami jumpa dekat One Borneo... 



As soon as we meet each other, masing-masing terkejut tengok perubahan besar kami, terkelu tengok betapa kurusnya diri kami.


Dengan masa yang ada, we spent the whole "limited" day jalan round2 sana kejap. Macam orang sakai pun ada juga. Sakai la bah tu. And makan-makan juga. Yang murah jak, ndak payah mahal-mahal. Limpas perut diberak juga tu.




Jakun-jakun pun ndak pa... as long as I can meet her, also let my parents see her, walaupun ndak lama syukurlah. Better than never, no?

Actually, nothing much we can do. She has other plan lagi. Jadi both kena balik ikut haluan masing-masing. Selepas salam-salam, peluk-peluk, we all balik. Sempat lagi janji untuk tidak kurus lagi.



Next time kawan aku datang, InsyaAllah, ada peluang, aku bawa dia balik *kampung aku. Mau ajar dia berak celah batu ~tiada tamadun langsung~.  Aku sudah janji sama dia dulu. So, janji kena tunai oo....



As a token of appreciation, I am very thankful to my baba and his willingness to sacrifice his time. Once he knew that my friend is coming, terus beliau ambil cuti. Then mama aku pun ikut sama sambut kawanku tu. 

Terharunya aku! Betapa beliau2ku sanggup berkorban demi anak dan kawan anaknya. InsyaAllah aku kaya nanti, kalau panjang umur, aku bawa parents aku ke Mekah pergi tunai haji. Amin.

Adik aku pun ikut sama juga. Jadi, time ke One Borneo tu, singgah dia sekali. Sambil2 tu, dia pun kirimlah *cover laptop One Piece yang dia belikan hari tu. Ho Ho Ho, double happiness I have today huh! ~Now I am thinking, mau lekat atau ndak?~


However, the happiness is just for a moment, sampai2 di rumah, kena mengubur pula seekor anak kucing kami yang baru mati semasa aku sedang bergembira jauh di sana. T_T

Ndak pa la, setakat jaga dia sampai semalam, syukurlah. Aku sudah cuba sedaya upaya ubatkan dia. Ajalnya sudah sampaikan.


P/S : Mana tau giliran aku pula lawat dia di mana ek... johor atau selangor? Oh... tidak, we have a plan to go to Genting... somehow, the time is jealous of us that we didn't get to fulfill our plan. Fuhuhuhu...!


Warning Shots:

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Hoist to 'em

Blogged.my Blog Directory & Search engine

how many be 'ere?

sum o' spies

Networkblogs Buckos