Pages

Wednesday, 8 October 2014

The Liebster Award



The Liebster Award is nominated to blogger whose followers are lower than 500. Well, looks like I fit in this category very well. Then blogger who being nominated this award has to follow the rules given. Those are:

  1. Mention the person who nominated you with a link to their blog.
  2. Answer the 11 questions asked.
  3. Nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.
  4. Create 11 of your own questions for them to answer.
  5. Notify your nominee.
* * * * *

All right! Thanks FuZaiNi@$imPle@LiFe and Miss Fatyn for tagging me. And I am going to answer all those 11 Qs for the sake of the rules ~seriously I mothafucka hate rules~


~~Qs from Miss Fatyn~~
1- Seseorang sedang mengacukan pistol pada anda? Apa yang anda akan lakukan? pilih salah satu dr tiga perkara dan hurai. a) mati b)senyum. c)lari  
Why are you asking this question? It's hard to choose damn it! Kita goda itu orang. Mana tau dia sangkut, x la dia sampai hati mau tembak.
2- Masa kecik dulu apa perkara yang biasa anda lakukan? 
Main sendiri2... kesian bah...
3- Perkara yang buatkan anda psiko? 
Luckily I can control... my... emotion... just... fine
4- Masa anda pergi jalan2, ada orang puteh yang tak berpa nak puteh sekat dan  tnya anda tentang kereta lembu sb dia tak tahu kereta lembu tu apa. Anda nak jawab apa? Speaking pleaseeee. Campuran malay + english pon bole. 
"I want to ask the same thing too... what the hell is that?" 
5- Seseorang watak dalam novel yang anda minat tersesat di dunia anda kini. Apa yang anda kan lakukan?  
I don't read novel but I change it to my fav manga instead. Can la kan? So if Law were stranded in my world, I fucking keep him in my house. He's gonna be my hubby. 
6-Anonymous datang dan cakap bukan2 tentang anda dalam komen. Tindakan anda? 
I don't mind a bit about that. I have been and that anon insulted me, so what I did was this. Getting anon hate is truly a blessing what... they didn't have the ball to openly declare their hate to me after I pissed them off. They think being an "anon" saves their coward ass.
7- Ketika anda sedang termenung di kawasan orang ramai, tiba2 anda sakit mata. Kemudian anda mengenyit2kan mata anda untuk menghilangkan benda asing yang bermaharajalela dalam mata anda. Tetapi ada mamat / minah perasan yang korang kenyit mata pada dia. Apa yang korang akan lakukan? 
Situasi ini agak... janggalnya... Kenyit2 saja... biar dia perasan. 
8- Ada cili merah yang melekat kat gigi anda masa anda sedang berakap dengan someone. Macamana? 
Alamak... buat2 tak tau lor... sebab si kawan pun buat2 x tau juga...
9- Perkara yang korang rasa terlepas dalam hidup. Korang menyesal tak lakukan suatu ketika dahulu. 
belajar sungguh-sungguh... just kidding. Tidur secukup-cukupnya.
10- Jika anda jadi cinderella? 
I fucking kill the step-mother and step-sisters. 
11- Apa yang korang suka dalam blog miss-fatyn? 
Aku suka singgah blog miss fatyn, klu aku online. Sebab... em... itu la... ada reben.. no la! easy access, loading pun laju je... lagipun, tak semak. I like it simple. After all, blog miss fatyn so girly... 
p/s: klu aku tak blogwalking, tak la aku tau dia tag aku kat Liebster award tu...  Tapi, jarang aku tinggal jejak lor... 
* ini soalan yang wajib jawab. tiada sunat dan harus. Tapi diberi kelonggaran kepada yang uzur/sakit. Sila bagi surat atau mc yang korang uzur. Jika tidak. wajib jawab. haha
Saja nak torture orang kan? '3'

* * * * *
~~Qs from FuZaiNi@$imPle@LiFe~~

1. Apakah jenama telefon bimbit yang ada paling suka?
I'm not really into such a thing. As long as I can use it then it's fine.

2. Apakah model telefon bimbit yang anda sedang gunakan sekarang?
Nokia and Lenovo.

3. Apakah aplikasi yang paling anda suka dalam telefon bimbit anda sekarang?
Tumblr .

4. Apakah aplikasi yang anda ingin cipta?
Never think about it... yet.

5. Apakah impian hidup anda yang paling susah untuk dicapai?
Mendapat tidur yang cukup secukupnya...

6. Apakah aktiviti masa lapang anda?
Z z.... 

7. Dimanakah tempat yang paling anda suka?
Rumah saja

8. Apakah pekerjaan yang paling disukai?
If... I can sit all day doing nothing but money goes in every second, then, that will be my dream job.

9. Blog siapa yang anda paling gemari?
So far, I haven't found one yet. 

10. Mengapa anda berblogging?
Venting out my One Piece and anime obsession.

11. Apa pendapat anda tentang blog saya? Fuzainisimplelife
It's simple and accessible. I think, it's fine the way as it is. The bottom part is kinda unorganized a bit,  but then, people won't scroll down to the bottom of the page is it? So, that doesn't really an issue. As long as visitors can read your content, that's just enough.

* * * * *

There! Finally the torture ends... eh, wait! Not yet, I need to provide 11 Qs and tag another 11 bloggers... Jeez!

To those, who soon-I'll-tag, these are the Qs I want you to answer, if you accept the challenge!

  1. Suka blogwalking?
  2. Berapa kerap update blog?
  3. Selalu buat autopublish entri atau publish on the spot?
  4. Laman web kegemaran?
  5. Prefer duduk rumah atau keluar lepak?
  6. Mana satu penting? Tidur atau makan?
  7. Adakah anda introvert atau ekstrovert?
  8. Berapa saiz screen laptop anda?
  9. Game kegemaran?
  10. Suka cerita hantu?
  11. Pernah nampak hantu?
I don't think I'll be able to tag 11 people... guess I have to violate the rules ~rules are there to be broken by the way~...
  1. Cerita seorang Edo Hayra - http://ceritaedohayra.blogspot.com
  2. Miss Fatyn - http://miss-fatyn.blogspot.com
  3. NS - Notashalimar - http://notashalimar.blogspot.com
So, there... I don't mind how long it takes you to answer that... well, not joining pun, that's fine too...

P/S: Baru ada peluang mem'blogwalking'

Warning Shots:

3 comments:

  1. http://ceritaedohayra.blogspot.com/2014/10/the-liebster-award.html

    merapu je jawab

    ReplyDelete
  2. Terima kasih sebab sudi jawab tag saya nie...Saya hargai sangat2 <3

    pstt " your dream job tu mcm menarik je...hehe"

    oooo..bahagian bwh blog sy agak xteratur ye...saya akan cuba baiki nye...thanx anyway!

    ReplyDelete
  3. Thanks jwb.

    Insyaallah Xda pape sy jwb ya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Hoist to 'em

Blogged.my Blog Directory & Search engine

how many be 'ere?

sum o' spies

Networkblogs Buckos