Pages

Saturday, 28 December 2013

Sebab tu mama larang jalan time maghrib


This happened nda lama dulu dalam tahun 2013 ni juga.

Kejadian selepas waktu Maghrib dekat masuk Isyak ~Jalan-jalan dengan my brother, just the two of us~

Time tu aku parked kereta opposite dengan Pasar Malam di jalan *tut*, my brother yg keluar turun beli barang. Memandangkan aku ni pemalas jalan, cuma tunggu saja dalam kereta.

Jalan sangat lengang, kereta pun jarang yang lalu lalang. Apalagi orang2 jalan situ. Sambil2 tunggu tu, tengok2 jugala rear mirror tu mana tau ada orang. Memandangkan cuma lampu jalan yang menerangi jalan, so nampak cuma samar2 seja. Then as I leka tengok rear mirror tu, tiba2 I saw ada something yang jalan menuju ke kereta.

Cara jalan dia sangat hodoh, jalan kangkang ka tu. Yang pasti cara jalan dia memang agak pelik. Kalau mau buat comparison, macam ketam jalan ke depan? Bukan macam manusia biasa. So aku dekatkan kepala la tengok rear mirror tu mo tengok lebih jelas. Who knows, it was my imagination or maybe  I was dreaming.

So I turned my head to the back la, neither it was my imagination nor I was dreaming because what I saw surprised me a little bit.

Dia cuma ada bahagian pinggang ke kaki. Part kepala ke pinggang... jangan cakap.... I didn't see any... entah ke mana. Agak lama jugalah aku mengamati si kengkang ni (nama buat2 sebab dia jalan kangkang). Warna coklat2 merah. Lucu pula tengok dia jalan macam tu ~aku bersyukur sekurang2nya aku dilahirkan sebagai manusia yang sempurna fizikal~

Then I saw la my brother pun jalan towards kereta. Memandangkan my brother mendahului si kengkang, so my brother menutup free-show tadi. 

Bila my bro buka pintu kereta depan, I asked him la, kalau ada lagi orang yang jalan di kawasan dia lalu tadi. My brother said no one. And dia pun tengok belakang tu, my bro masih berdiri di luar kereta time tu. Mungkin dia pun mo tengok rupa si kengkang tu, tapi dia bilang dia nda nampak sudah.

Aku tengok belakang la balik, si kengkang tiada sudah.

Laju juga dia menghilang walaupun tiada mata ek.

Lepas tu, kami pulanglah. Sambil2 tu tengok juga rear mirror tu mana tau dia menyangkutkan diri di sana. Hahaha... tapi, tiada juga.

And nothing happened afterwards.

P/S : Learning my lesson, bagi lalu maghrib & isyak dulu kalau mau jalan malam.

Warning Shots:

1 comment:

  1. Kami menjemput semua blogger Ping di PingBlog.Net,Skrip agregator terkini dengan ping sangat mudah kerana auto description dan juga auto image.Setiap artikel yang telah di ping akan kami submit sekali lagi pada 'google index'secara auto dan manual untuk memaksa google indeks blog anda sekerap mungkin. Artikel anda akan dipost pada twitter dan 294 fanpage serta group facebook.Kualiti Backlink,dan highkan rank blog anda dengan memasang banner kecil kami !

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Hoist to 'em

Blogged.my Blog Directory & Search engine

how many be 'ere?

sum o' spies

Networkblogs Buckos