Pages

Friday, 20 December 2013

Aku kena tipu dengan En. Maxius


This is actually was my past experience. This is just a prattle. So pay no mind pada cerita ini kerana aku akan mengutuk En.MaxiUs. ~siapa x mau terlibat dengan dosa, sila abaikan~

I guess those who dated MaxiUs Berukband might experience this.

I purchased yang RM 68 sebulan. 

Who the hell know how the OFF PEAK works?


Oh yeah?! this is totally a bullshit fucking rotten crap.

Since I thought I was so smart, so I used to surf during the night starting from 2.00 am - 8.00 am or so I remembered. Konon2 ndala terpakai kuota untuk PEAK. ~Bijakkan aku?~Hey, I was so active during the night okeh.

So during the day, at my office, dengan perasaan gembira, I went to check my status, but... i was like... Hell be upon Mr.MaxiUs. It used up my quota from the PEAK not the OFF PEAK as it was supposed to be.

So my quota for PEAK completely reached its limit and I couldn't go online days and nights ~masih marah lagi~

From my past experience, En. MaxiUs is the only ISP gives you this kind of message. Around that time la.

While En. Chel Khom, you still can surf but, you know snail? I don't know about Mr. DiJi pula.

Sejak hari itu, aku berdendam dengan En.MaxiUs.

Kerana dendam itu, my evil side keluar, aku ni baik sebenarnya, innocent lagi tu. Tapi memandangkan dendam aku kepada En.MaxiUs lebih hebat, maka tanduk 12 cabang aku keluar kejap. 

 Godek2 sikit. Main2 hack sikit. Maka, aku pun dapatlah mengonlinekan diri tanpa menggunakan sedikit pun quota PEAK atau quota OFF PEAK.

Means, unlimited quota for free la... tapi bil masih jalan. Dan, aku tidak rugi juga. You know how it works kan? Even if you don't go online for who the hell know how long, you still have to pay the bill.

Biar la dorang cakap bukan hak. But the thing is, aku kena tipu. So I was just defending my right ~yeah right!~.

You tipu I, I tipu U balik. Mutualkan? 

Sehinggalah aku fed up dengan En. MaxiUs. I even went to his "home telling him I want to break up"

Itupun, after I didn't date him for three straight months, dia charge lagi sampai bil aku naik tiga angka. Sial.

RM 100++ murah tu. Bukan mau berkira, but are you going to pay for the things you don't or never use? Umpamanya, lelaki yang pergi beli baju dalam wanita, to be exact brassiere (bra)...


Hell I don't. With just RM 100++ I can buy many things.

Alright, done with the true story based on my experience. Bukan mo burukkan En. MaxiUs walaupun aku da kutuk dia sikit-sikit.

Sejak hari itu, aku tidak dating lagi dengan lelaki yang namanya bermula dengan huruf M.

Moral of the story: You take mine, I take yours... by force.

P/S: No longer purchase internet broadband. Sekarang telefon pun boleh subscribe sudah.
Warning Shots:

2 comments:

  1. sy pun confius dgn maxis ni... kekadang awal bulan koata dh separuh... kekadang tarikh penambahan koata tak tentu. menyusahkan orang saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknya dorang lost count kot. Ramai sangat pengguna.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Hoist to 'em

Blogged.my Blog Directory & Search engine

how many be 'ere?

sum o' spies

Networkblogs Buckos