Pages

Tuesday, 12 July 2011

JATUH?? .:CARA2 MENGELAK DARI MALU:.


TERJATUH? 



Ahhh.. memalukan! lebih2 lagi kalau jatuh tersungkur depan khalayak ramai. Lain lagi mata-mata orang yg tengok. Lain lagi orang sedang ketawa. Memang bikin panas telinga la! Paling teruk, insiden tu secara tidak sengaja "ter"rakam pastu diupload dkt mana2 website tuk jadi tontonan awam. MEMANG MEMALUKAN!!! Rasa mcm tarak maw hidup lagi.

"I HATE MYSELF!!! I WANT TO DIE!!!"

But, rest assured people,,, Ada beberapa tips yg berguna untuk mengelakkan anda dari malu selepas jatuh tersungkur di khalayak ramai. Yg ni pun secara tidak sengaja terjumpa kat website... ~nda ingat suda~ so, terasa macam mau berkongsi dgn para pembaca. At least gua dapat tolong maa!!!

1. kalau jatuh tersepak batu:  
Jangan terus bangun,
sebaliknya anda baring dan terus berguling-guling
hingga jauh dari perhatian ramai... lepas tu baru
bangun bila takde orang nampak..


2.
kalau terjatuh basikal: 
cepat2 naik basikal anda
semula dan jatuh la lagi sehingga berkali-kali
supaya orang ingat anda saje2 buat lawak...


3.
kalau terjatuh tangga: 
terus bersilat seolah-olah
anda dirasuk atau sedang berlawan dgn makhluk
halus...


4.
kalau terjatuh dlm longkang:  
pungutlah sampah yg ada sambil marah2 dgn suara yg kuat, 
pasti org menyangka anda seorang yg amat prihatin
terhadap kebersihan... .


5.
kalau jatuh ketika nk naik bas: 
 jeritlah kuat2.."oi! apa tolak2 ni?" walaupun tiada org di blakang
anda... .


6.
kalau terjatuh di dpn bus stop: 
terus buat2 pengsan sehingga ada org membantu anda..kalo
takde..baring trus sampai mlm dan takde org lagi
kt busstop tu... haa... ni lah masa sesuai utk
bangun semula...

So easy maa... mesti orang nda perasan yang korang terjatuh.
.: Selamat Mencuba :.
P/S: Mo bagi kredit orang yg bagi idea2 berguna ni tapi tak tau sapa penulisnya. harap2 s/he does not sue me for this.
Warning Shots:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Hoist to 'em

Blogged.my Blog Directory & Search engine

how many be 'ere?

sum o' spies

Networkblogs Buckos