Pages

Thursday, 16 June 2011

PTI yang berlambak-lambak.. lalala

Agak2nyalah.. habiska PTI tu disapu oleh Pegawai Imigresen tadi? 
hah? haah? haah?



entahlah.. mana aku taw.. aku nampak jak pegawai2 tu sapu PTI-PTI yang datang ke sini.
ngamlah tu,,, mmg bagus!! datang ke tmpt org bukan ikut what we so-called PERATURAN!!
Berani langgar tapi x pndi BERTANGGUNGJAWAB..

Bukan mo diskriminasi, tapi, aish!! mmg susah mau cakap bah!! pendek cerita, PTI memang berlambak dekat Kudat ni. Pastu, buat2 boss plak! Tarak ada malu ooo... sombong semacam, cakap besar mcm org buat bisnes berjuta juta juta... sekali tengok,,, cuma pendatang a***g yg sudah tamat tempoh + tidak pernah diperbaharui sejak bertahun2 lamanya... walawei... cuma tau menambahkan populasi org kudat seja..

Ada satu kes ni,,, yg i think is a new way(maybela.. ataupun sudah lama cuma ndak perasan jak) of those PTI to get the nationality status! 
guess what??
MARRIED! yep.. that's it! This guy will marry the local woman who just converted!! then mulalah buat surat akuan kunun2nya mau nikah lagi... Aduyai!! that's what these people think about marriage! cuma tuk dapatkan taraf kewarganegaraan~~ tut! tut! tut! memang syal!!
aku pernah jumpa, this fellow pakistan man- muda lagi la, mcm umuran 20-an gitu. dia mau kawen dgn sorang pompuan mualaf yg agak lanjut usia (mcm 50-an. serius ndak tipu).. 
itu cinta buta ka cinta buat2.. dunno!! mungkin lelaki itu cuma jerat tu pompuan kut?? dunno juga.. ataupun memang dorang berpakat?? manala aku tau.. yg pasti memang ada kes begitu.. 
and aku sendiri yang buatkan dorang surat akuan mau kawen.. lalala~~ aku adalah salah satu penyumbang kepada gejala ini -apa leh buat,, itu kerja aku sudah-

Lain lagi kes dorang yg asek buat surat lanjutan passport! -at least dorang ikut peraturan kan-- sampaila pada satu tahap, dorang tetiba ada IC.. sebab apa?? sebab RASUAH juga.. macam mana?? Apa lagi, pegi ke Jabatan Pendaftaran, sorong duit, sapa yg suka makan duit tu, dia pakat la dengan si pendatang ni!! hari sekian, sekian, bila si pemilik tuntut ICnya, kunun2nya ada pertindihan!! ni kes yg selalu berlaku lah!! Sebab dorang banyak duet!! OH DUIT! betapa powernya ia~~

bukan mo cakap berjela2 pasal mende nih.. yg penting,, aku sangat puas hati tengok PTI2 ni kena sapu... 
Asal ada Pegawai Imigresen, lari bersembunyi macam tikus dikejar kucing~~
Asal ada Pegawai Imigresen, lari bersembunyi macam tikus dikejar kucing~~
Asal lari bersembunyi macam tikus dikejar kucing, adalah Pegawai Imigresen~~ 
kalau boleh, buatlah hari2.. lagi bagus!! biar bersih bah! 

P/S: sangat anti dengan bos india di sebelah kedai aku tu! sombong siot! pukul dengan telimbu kang, baru taw.
Warning Shots:

1 comment:

  1. ish..ko ckp camni..mana tao bakal suami mu juga salah seorg dr mereka..hahaha!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Hoist to 'em

Blogged.my Blog Directory & Search engine

how many be 'ere?

sum o' spies

Networkblogs Buckos